Sedan Elon Musk anslöt sig till Donald Trump och hans administration för att effektivisera den amerikanska statsapparaten och stoppa åtskilliga miljarder dollar i onödiga utgifter, har Tesla-vd:n fått hela vänstern emot sig. Den svenska vänstern med vännerna inom media vill inte vara sämre och gör sitt bästa för att spä på hatet mot Musk som fått allvarliga konsekvenser i bland annat USA med dödshot och terrorliknande attacker.
Nyligen belyste Samnytt hur statstelevisionen under förespegling av att undersöka svenskarnas inställning till en bojkott av USA gör upprepade ansträngningar för att föra ut budskapet till allmänheten så att fler kan hörsamma det senaste politiskt korrekta dekretet.
Lika hemsk som Trump påstås vara har man lärt sig att Elon Musk är och att det just nu är högsta mode att avsky även honom.
LÄS ÄVEN: Så försöker SVT få fler att bojkotta USA
Något annat som tycks vara på modet inom vänstern just nu är att lämna X, före detta Twitter, för att Elon Musk äger plattformen. Det tycker nyhetsbyrån TT är så pass viktigt att man hörde av sig till riksdagens ledamöter för att kolla vilka som övergett sajten.
I ett mejl från TT till riksdagsledamöterna som Samnytt tagit del av uppmanas mottagarna att svara på en enkät. Det förmenta syftet är att man “undersöker riksdagspolitikernas aktiviteter på X” men samtidigt frågar man specifikt om Musk och hans inflytande över plattformen, vilket framställs som problematiskt.
Missa inte vårt PLUS-innehåll!

I enkäten ingår åtta frågor:
Har du ett konto på X?
Om ja, är du aktiv på X?
Har du tidigare haft ett konto på X men lämnat under det senaste året?
Om ja, vad var anledningen?
Överväger du att lämna X?
Om ja, vad är anledningen?
Tycker du att det är ett problem med Elon Musks inflytande över X?
Förklara varför?
Skapar polarisering
En av dem som fick TT:s mejl är Nima Gholam Ali Pour (SD). I ett Facebookinlägg ifrågasätter han nyhetsbyråns enkät och dess syfte:
Det är ju rätt intressant. Är det här en ny regel? Ska man ha samma åsikter som ägaren till de företag vars tjänster och produkter man använder, innan man använder dem? Jag kände inte till den regeln. Jag har använt många olika tjänster och produkter utan att ha någon aning om vilka som äger företagen, än mindre vad de tycker politiskt. Ingen har tidigare nämnt något om detta.
Men nu verkar någon ha upprättat en ny regel, och nu måste vi tycka precis som ägaren till det företag vars produkter och tjänster vi använder. Hur ska man då gå tillväga? Ska man kartlägga alla företag och deras ägares åsikter? Hur ska det här fungera? Är det fel att använda produkter från företag som ägs av tyska familjer som stödde Hitler? Då blir det ju ingen Espresso House för mig längre.

Nima Gholam Ali Pour frågar om högern ska använda X och vänstern andra plattformar, och konstaterar att det är precis så som polarisering uppstår.
Sådana här löjliga utspel beror på att vänstern saknar en politisk agenda för att konfrontera den konservativa agendan. Vänstern har ingenting att erbjuda för att möta dagens samhällsproblem, och då hittar man på sådant här. Bojkotta Musk. Vad ska det leda till? Just det. Ingen vet.
Facebook-bojkott
Efter att Facebooks grundare och vd Mark Zuckerberg nyligen medgav att man tidigare ägnat sig åt censur, och att man nu ska börja återinföra yttrandefrihet, har vissa inom vänstern börjat lämna även den plattformen.
En av dem som inte mäktar med en friare och mer öppen debatt med risk för ifrågasättanden och följdfrågor är tidigare S-ledare och statsminister Stefan Löfven.
LÄS ÄVEN: Löfven: Nu lämnar jag Facebook
KOMMENTARSREGLER
Kommentarer förhandsgranskas inte av Samnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.
Den som inte följer våra kommentarsregler riskerar att bli blockerad och få sina kommentarer raderade.